Όπως έχουν εξελιχθεί  τα γεγονότα τέσσαρα είναι τα πιθανά σενάρια που αντιμετωπίζουμε.
1.    Να υπογραφή μια τελική πιο επώδυνη συμφωνία και αυτή να εγκριθεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ, οπότε αποφεύγουμε την χρεωκοπία, αλλά με σημαντική επιβάρυνση των πολιτών.
2.    Να υπογραφεί η συμφωνία και για να εγκριθεί από την Βουλή να χρειασθούν οπωσδήποτε και ψήφοι της αντιπολιτεύσεως λόγω καταψηφίσεως από μεγάλη μερίδα των βουλευτών της συμπολίτευσης με αποτέλεσμα την απώλεια της δεδηλωμένης και τότε θα αναγκασθεί ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές.
3.    Να μην ψηφισθεί από την Βουλή με τον κ. Σαμαρά να ελπίζει σε αριστερή παρένθεση ώστε-όπως πιστεύει-να ωφεληθεί από τις εκλογές με το σύνθημα ότι η δική του συμφωνία ήταν καλύτερη, εξέλιξη όχι και τόσο πιθανή γιατί ο Λαός είναι απρόβλεπτος και οργισμένος…
4.    Τέλος υπάρχει και το χειρότερο σενάριο να έχουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ του πρωθυπουργού στην επώδυνη συμφωνία και να προσφύγει στις εκλογές με χρεωκοπημένη την Ελλάδα.
Εκεί που καταντήσαμε ευχόμαστε όλοι να υπάρχει εθνική συναίνεση και να έχουμε το πρώτο σενάριο, που ποτέ δεν μπορούσαμε στο παρελθόν να φανταστούμε ένα τέτοιο σενάριο.