Απογοήτευση αλλά και οργή, προκαλούν σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες  οι κατηγορίες για δωροδοκίες Βουλευτών, οι οποίες ανεξάρτητα αν είναι σοβαρές ή είναι στημένες για να τους εκφοβίσουν,  μας εκθέτουν διεθνώς για το επίπεδο του κοινοβουλευτικού μας συστήματος και μάλιστα στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι απλή σύμπτωση ότι οι κατηγορίες αυτές έγιναν αμέσως μετά την πρόταση των ανεξαρτήτων βουλευτών, την οποία θεωρώ απολύτως λογική, δηλαδή να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, με δέσμευση της κυβερνήσεως να ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών σύντομα εντός του 2015  για την ανάδειξη της νέας κυβερνήσεως που θα εκλέξει ο Λαός. Όλοι πρόκειται να  ωφεληθούν από την υλοποίηση της προτάσεως αυτής. Η  Κυβέρνηση που απερίσπαστη από την αιωρούμενη πολιτική αστάθεια, θα μπορέσει καλύτερα να διαπραγματευθεί την βιωσιμότητα του Δημοσίου χρέους και θα δούμε αν γίνουν αυτά που υπόσχεται για την έξοδο από την κρίση, η δε αξιωματική αντιπολίτευση γιατί θα  εξασφαλίσει σύντομη ημερομηνία εκλογών, που ως κυβέρνηση, που πιστεύει ότι θα γίνει σε λίγους μόνο μήνες, δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τα σημερινά προβλήματα που αναλαμβάνει σήμερα κυβέρνηση  και στην χειρότερη περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης, θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση  σήμερα. . Πρωτίστως όμως θα ωφεληθεί η χώρα, γιατί υπάρχει μια πιθανότητα εξόδου από την κρίση, πέρα από το γεγονός της ωφέλειας που θα έχουμε στον Τουρισμού.
Όμως φαίνεται ότι αρκετοί από τους  ανεξάρτητους Έλληνες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους και στρέφονται προς τα διάφορα κόμματα για να εξασφαλίσουν την θέση τους σε κάποιο συνδυασμό. Αν όλοι πραγματικά ήθελαν την υλοποίηση της σωστής αυτής προτάσεως, θα μπορούσαν άνετα να την επιβάλλουν αν απαλλαγούν από το σύνδρομο της επανεκλογής.
Θα μπορούσαν να θέσουν όλοι μαζί το δίλημμα στον ΣΥΡΙΖΑ ή να δεχθεί την πρότασή τους και να περιμένει μόνο λίγους μήνες για να αναλάβει την εξουσία και αν αρνηθεί να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν όλοι  τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιμένει το 2016 για εκλογές.
 Με την δέσμευσή τους αυτοί απαλλάσσονται   πλήρως από την κατηγορία της δωροδοκίας γιατί κανένας δεν μπορεί να πιστέψει  ότι όλοι δωροδοκήθηκαν, αφού προτίθενται να ψηφίσουν  και το κυριότερο θα αποκτήσουν την εκτίμηση του Λαού ότι θέτουν το Εθνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό, γεγονός που ενισχύει την επανεκλογή τους σε όποιο σχήμα και αν  επιλέξουν να πολιτευθούν.
Με την υλοποίηση της πρότασης αυτής ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνει το στόχο του για πρόωρες εκλογές , χωρίς την βαριά κατηγορία ότι χρησιμοποιεί τους θεσμούς για για καθαρώς κομματικούς λόγους, για να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή ενός προέδρου χωρίς καμιά αρμοδιότητα.
Το μεγάλο όμως όφελος για την χώρα όπως προανέφερα , είναι ότι αποφεύγεται η διενέργεια εκλογών την πιο ακατάλληλη και κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο , οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη οικονομική και κοινωνική αναταραχή, όπως τουλάχιστον προειδοποιούν σοβαροί οικονομολόγοι και όλα τα διεθνή μέσα ενημερώσεως.