ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες πρώτοι εμβολιάζονται οι ηλικίας άνω των 85 ετών, επειδή είναι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα με ποσοστό θνησιμότητας άνω του 80%, ακολουθούν οι υγειονομικοί και οι αρχηγοί κρατών για να δώσουν το παράδειγμα και για να πειστούν οι δύσπιστοι. Μετά ακολουθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά σειρά ηλικίας ανεξάρτητα από αξιώματα .
Εδώ στην Ελλάδα σπεύδουν να εμβολιασθούν όλοι οι αξιωματούχοι υπουργοί γενικοί Γραμματείς με τους εργαζόμενους στα πολιτικά τους γραφεία οι βουλευτές και οι μετακλητοί υπάλληλοί τους, το οικογενειακό τους περιβάλλον και αφήνουν τις πλέον ευπαθείς ομάδες άνω των 85 ετών που κινδυνεύουν άμεσα με ποσοστό θνησιμότητας άνω του 80% αν προσβληθούν.
Είναι προκλητική συμπεριφορά ορισμένων νεαρών αξιωματούχων να εμβολιάζονται δημοσίως, παρά το γεγονός ότι τα διαθέσιμα εμβόλια δεν καλύπτουν ούτε τμήμα των υγειονομικών και ακόμα περισσότερο να τα στερούν από τις ευπαθείς ομάδες που αγωνιούν πότε θα έλθει η σειρά τους.
Περισσότερος σεβασμός και λιγότερη αδιαφορία προς τους ηλικιωμένους που πρόσφεραν πολλά στην χώρα δεν θα έβλαπτε.
Είναι επίσης απαράδεκτο να ζητούν συνδικαλιστικές παρατάξεις όπως της ΔΕΗ να εμβολιασθούν από τους πρώτους και ακόμα βουλευτές δεν αντιδρούν στην απαράδεκτη αυτή προσπάθεια, η οποία αμαυρώνει την εικόνα της χώρας σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, που ακολουθιών τον σωστό τρόπο εμβολιασμού.