ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

 

Και η Νορβηγία αντιμετωπίζει …..οικονομικό «πρόβλημα»Ι

 

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012, 00:28

Από ΜΜΕ Νορβηγίας

Ποιό είναι το πρόβλημά της; Είναι το… σημαντικό πλεόνασμα που παρουσιάζει ο Κρατικός προϋπολογισμός της!!!

 

Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η Νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το «πρόβλημα» του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (Νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012,προκειμένου να μην συσσωρευτούν επιπλέον, έσοδα στον ήδη«προβληματικό» πλεονασματικό προϋπολογισμό.

 

Άλλο ενδιαφέρον σημείο για την «τραγική,, πλεονασματική οικονομία της Νορβηγίας είναι πως τα τελευταία χρόνια το Κράτος χαρίζει το φόρο του μήνα Δεκεμβρίου, σαν ένα«δώρο» προς τους πολίτες, αφού στο Νορβηγικό Κράτος λεφτά όντως υπάρχουν.

 

Η Νορβηγική Αριστερά αντέδρασε στην πρόταση του Κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας ότι αν χαρισθούν οι φόροι του υπόλοιπου έτους, το επιπλέον εισόδημα οι πολίτες θα το ξόδευαν κατά κύριο λόγο σε ταξίδια – στους Νορβηγούς αρέσει πολύ να ταξιδεύουν — με αποτέλεσμα τα λεφτά να μην επιστρέφουν στο κράτος, Η πρόταση της Αριστεράς ήταν οι πολίτες να συνεχίσουν να καταβάλουν τούς φόρους και τα χρήματα αυτά να διατεθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα, Αφού, λοιπόν, δεν πάρθηκε καμία απόφαση εντός του Κοινοβουλίου για τον«πονοκέφαλο» των πλεονασμάτων, η κυβέρνηση έθεσε τοζήτημα σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ενώπιον του Νορβηγικού λαού, καλώντας τον να αποφασίσει ο ίδιος για τοαν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους του υπόλοιπου έτους ή όχι.

Το αποτέλεσμα; Το77% ψήφισε ώστε να μην χαρισθούν οι φόροι στους Νορβηγούς πολίτες, αλλά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν κανονικά και τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά σε μία άλλη Χώρα και επιλέχτηκε τελικά να χτιστούν νοσοκομεία στο Βιετνάμ. Βεβαίως, αν διηγείτο κάποιος την ιστορία αυτή σε έναν συνηθισμένο Έλληνα, η  πιο πιθανή απάντηση  που θα λάμβανε θα ήταν «είναι ηλίθιοι αυτοί οι Νορβηγοί». οι υπόλοιποι ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά.

 

Περισσότερα : http : / /www.schizas.com/site3/index.php?