ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΙΠΛΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΤΗΛ. 2103632881—6944345999 –FAX 2103612801
                                                                                       Αθήνα 24 Μαρτίου 2004
Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας
Αξιότιμο κ. Κων. Καραμανλή
Αγαπητέ και φίλε Πρόεδρε
Καταρχάς θέλω να σε συγχαρώ για την νίκη του κόμματος, για την οποία όλοι αγωνισθήκαμε, ανεξάρτητα από την πρόωρη και μη δημοσιοποιηθείσα αποχώρησή μου από τον συνδυασμό ύστερα από την απόφασή σου να χρησιμοποιήσεις νέους στην Νέα Κυβέρνηση, την οποία απόφαση θεωρώ εσφαλμένη γιατί χρειαζόταν και η πείρα .
Επειδή έχω αγωνισθεί 30 χρόνια για την παράταξη θα μου επιτρέψεις μερικές , όχι συμβουλές αλλά σκέψεις και γνώμες για την έξοδο από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο. Να είσαι βέβαιος αν τώρα που έχεις την καθολική αποδοχή  λάβεις δραστικά μέτρα  με σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, τότε η περίοδος της Πρωθυπουργίας σου, θα παραμείνει στην ιστορία ως περίοδος κάθαρσης.
 Η κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ δεν επιδέχεται εφησυχασμούς και ήπιες προσαρμογές, γιατί υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για το μέλλον.
Τα παραδοσιακά  δεν αποδίδουν στην αντιμετώπιση των σοβαρών και πρωτόγνωρων προβλημάτων που άφησε το ΠΑΣΟΚ με την άφρονα πολιτική του.
Και για να γίνω πολύ πιο συγκεκριμένος.  Χρειάζεται μια επιθετική πολιτική όχι μόνο με την συγκράτηση των δαπανών και πάταξη της φορολογίας, που και άλλοτε προσπαθήσαμε χωρίς αποτελέσματα. Το Δημόσιο χρέος πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα και πρ.επει να αντιμετωπισθεί πρίν είναι αργά.
Χρειάζονται καινούργια μέτρα, όπως η έκδοση ομολόγων γής και άλλης αναξιοποίητης Δημόσιας περιουσίας,  η οποία είναι σημαντική.  Πρέπει να γίνει   επαναπροσδιορισμός των
Επενδυτικών προτεραιοτήτων και αντί να ξοδεύονται δισεκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό ενός ξεπερασμένου μεταφορικού μέσου, όπως ο σιδηρόδρομος και διατήρηση για πελατειακές σχέσεις της ζημιογόνου Ολυμπιακής Αεροπορίας, να ολοκληρωθούν οι μεγάλοι οδικοί άξονες ΠΑΘΕ. Εγνατία οδός, Ιόνιος οδός, που θα έχουν άμεση απόδοση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην αξιοποίηση των Κοινοτικών πόρων, ένας τομέας που το ΠΑΣΟΚ τον είχε εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε σημαντικά ποσά. Υπάρχουν δισεκατομμύρια Ευρώ αχρησιμοποίητα  από το ταμείο Συνοχής που μας έχουν δώσει ειδικά για την κατασκευή μεγάλων οδικών αξόνων Είναι παράλογο να υπάρχουν αχρησιμοποίητα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Δισεκατομμυρίων ευρώ και τα οποία χάνονται αν δεν χρησιμοποιηθούν και να ανατίθενται οδικά έργα με αυτοχρηματοδοτήσεις για να επιβαρύνεται ο Λαός με διόδια και να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι.
Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη για την ενοχλητική μου αυτή προειδοποίηση.
                                                                                           Με μεγάλη τιμή
                                                                                ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΙΠΛΑΚΟΣ