Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Είναι εξοργιστική η προσπάθεια της αντιπολιτεύσεως να παρουσιάσει το εργατικό νομοσχέδιο ως ….ταφόπλακα των εργαζομένων και το ΚΚΕ να δημιουργεί συλλαλητήρια για να προστυχεύσει τάχα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ας δούμε Τις διαφωνίες τους
1. Διευθέτηση της εργασίας. Τούτο σημαίνει ότι μπορεί ο εργαζόμενος αν θέλει να εργάζεται περισσότερες ώρες τις πέντε ημέρες για να έχει ελεύθερη τρείς ημέρες την εβδομάδα. Αυτό δεν είναι καινούριο εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκές ένωσης και μάλιστα καθιερώνεται και κάρτα εργασίας για να είναι κατοχυρωμένος πόσο ρεγάζεται.
Διαφωνούν λέγοντας ότι καταργείται το ωράριο γιατί ο κακός εργοδότης θα πιέζει τον εργαζόμενο να δουλεύει πέραν του οκταώρου!
Μα ο κακός εργοδότης και με το προηγούμενο σύστημα άνετα μπορούσε να εκβιάσει τους εργαζομένους να δουλεύουν πέρα του 8ώρου και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να μπορεί να βρεί το δίκιό του ο εργαζόμενος αφού δεν υπήρχε ό έλεγχος της κάρτας που καθιερώνεται.

2. Αυξάνονται οι υπερωρίες το χρόνο από 90 σε 150 ώρες.
Διαφωνούν λέγοντας ότι κουράζεται και ταλαιπωρείται ο εργαζόμενος. Αποσιωπούν ότι μόνο με την θέληση του εργαζομένου -αν θέλει να αυξήσει το εισόδημά του –μπορεί να αυξήσει τις υπερωρίες του και το δικαιωμά του να αρνηθεί είναι κατοχυρωμένο.
Το πιο εξοργιστικό είναι .ότι ορισμένες διατάξεις που διαφωνούν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τις είχε προτείνει. Και υπογράψει
Ακόμα αποσιωπούν διατάξεις πολύ ευεργετικές για τον εργαζόμενο, όπως ο άνδρας αποκτά τα ίδια δικαιώματα της εγκύου γυναικός για την εξάμηνο απαλλαγή της εργασίας του αλλά και άλλες ευεργετικές διατάξεις που αποσιωπούν.
Το περίεργο είναι ακολουθεί και το κίνημα αλλαγής την αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όχι σε όλα, και γι αυτό δεν μπορεί να ξεπεράσει το 5%