Με την αναγγελία του θανάτου του Βαλερί Ζισκάρ ντε Σστεν είδα σε κάποια ΜΜΕ, στον τύπο αλλά και στο διαδίκτυο απορίες για το πώς έγινε σε 30 ημέρες η κατασκευή της, ενώ άλλοι λεωφόροι με μικρότερο μήκος η κατασκευή απαιτούσε χρόνια. Αλλά και ερωτήματα γιατί ο τύπος της εποχής εκείνης έγραφε για ατέλειες και ελαττώματα λόγω του βεβιασμένου της κατασκευής. για να περάσουν τα αυτοκίνητα του Γάλλου προέδρου..
Για τη επίλυση των αποριών αυτών θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω επειδή υπό την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δημοσίων έργων, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλή, μου είχε αναθέσει τον συντονισμό και την ευθύνη για την έγκαιρη κατασκευή της λεωφόρου, επειδή τον είχα διαβεβαιώσει ότι μπορούσε να γίνει εγκαίρως.

1.Επιλέχθηκαν οι πιο ειδικευμένες εταιρίες που ανέλαβαν η κάθε μία ένα τμήμα της λεωφόρου. Είχε γίνει τιτάνια προσπάθεια για την σύνταξη μηνιαίου χρονοδιαγράμματος με τις προβλεπόμενες κατασκευές κάθε ημέρας. Στις 7μ.μ. κάθε ημέρας γινόταν έλεγχος αν έγιναν οι προβλεπόμενες εργασίες της ημέρας.
Αν σε κάποιο τμήμα υπήρχαν καθυστερήσεις, νυκτερινά τμήματα ανελάμβαναν να καλύψουν τις καθυστερήσεις. Η λεωφόρος ήταν έτοιμη με καθυστέρηση μόνο δύο ημερών, για να προμηθευθούμε δένδρα φοινίκων για την εμφύτευση σε όλο το μήκος της λεωφόρου.
.1.Τα σχόλια και αμφιβολίες για την ασφάλεια της λεωφόρου είχαν να κάνουν με μία διευκρίνισή μου τότε, ότι θα περάσουν μόνο τα αυτοκίνητα του προέδρου και της συνοδείας ενώ δεν θα επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων και φορτηγών μεγάλου βάρους. . Τούτο έγινε γιατί στις ανισόπεδες διαβάσεις το σκυρόδεμα ταχείας πήξεως πραγματοποιήθηκε τρείς ημέρες πρίν την άφιξη του Γάλλου προέδρου και στον χρόνο αυτό μόνο με ασφάλεια μπορούσε να περάσει ο πρόεδρος και η συνοδεία του. Μετά τη αφαίρεση των ξυλοκόπων των διαβάσεων, σε μια περίπου εβδομάδα, η Συγγρού τέθηκε σε πλήρη λειτουργία.
Σημειωτέων επί 40 χρόνια η λεωφόρος Συγγρού δεν χρειάσθηκε καμιά τεχνική παρέμβαση.
..