ΕΝΩΣΗ TEQΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21ης Φεβρουαρίου 2013
«Η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον των Βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως) από ορισμένα όργανα του τύπου και των ραδιο-τηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή του γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας.
Ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τ. Βουλευτών, «με εργαλείο» τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής), δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το Κοινοβουλευτικό μας σύστημα.
Και για να πάρει τέλος το ψεύδος κάποιων Μ.Μ.Ε., τονίζουμε:
Οι συντάξεις των τέως Βουλευτών, δηλαδή αυτών που έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με την συμπλήρωση του 65ουέτους της ηλικίας τους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου οικονομικών που απάντησε στα κακόβουλα δημοσιεύματα , μειώθηκαναπ’ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά με το 52%,  για εκείνους που λαμβάνουν μόνο την σύνταξη του Βουλευτού και για όσους συνταξιοδοτούνται και από άλλο  φορέα (Μηχανικοί. Δικηγόροι , Γιατροί, Υπάλληλοι Δημόσιοι και ιδιωτικοί κ.λ.π.) γίνεται πρόσθετη περικοπή 20%, με αποτέλεσμα η μείωση να υπερβαίνει το 60%, ποσοστό που κανένας άλλος συνταξιούχος οποιουδήποτε φορέα υπέστη. Επίσης η Βουλευτική σύνταξη φορολογείται κανονικά  όπως κάθε για κάθε Έλληνα πολίτη.
Το Δ.Σ της Ενώσεως τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών