Κανένας από τους πολιτικούς του Φιλελεύθερου χώρου που πιστεύουν στην παραμονή μας στην Ευρώπη και στο Ευρώ (Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση) δεν απαντούν σωστά στο ερώτημα των δημοσιογράφων γιατί o Λαός να  προτιμήσει εσάς για να βγούμε από την κρίση, αφού σας έδωσε την ευκαιρία την περίοδο 2004-2009 και δεν το κάνατε. Πως θα το κάνετε τώρα;  

 

Η σωστή απάντηση είναι :

 

Η Φιλελεύθερη παράταξη είναι εκείνη που πιστεύει πραγματικά στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για τις ιδιωτικοποιήσεις , την μείωση του σπάταλου Κράτους και την κατάργηση των άχρηστων οργανισμών που προκαλούν οικονομική αιμορραγία, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δυσκολεύεται να κάνει το ίδιο για να μην θίξει τον κομματικό του στρατό.

 

Η Νέα Δημοκρατία, τόσο την περίοδο 1990-93 όσο και την περίοδο 2004-2009 που κυβέρνησε την χώρα επιχείρησε να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά απέτυχε για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι η Κοινωνία τότε δεν ήταν έτοιμη να τις δεχθεί λόγω της φαινομενικής τότε ευμάρειας και ο δεύτερος η λυσσαλέα αντίδραση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε αλλαγή. (Σημίτης στην Ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ, Κολάτος στις Αστικές συγκοινωνίες, συνδικαλιστές στις  προβληματικές επιχειρήσεις, και μετά αντίδραση Γ. Παπανδρέου ενάντια στην επένδυση των Κινέζων, Παπακωνσταντίνου και Φωτόπουλου για εξυγίανση της ΔΕΗ κ.λ.π.)

 

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η κοινωνία έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων, ο Πασοκικός συνδικαλισμός είναι αποδυναμωμένος και ενωμένη η φιλελεύθερη παράταξη είναι η μόνη που μπορεί και θέλει να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές, για να μας βγάλει με τον πιο ανώδυνο τρόπο από το σημερινό αδιέξοδο, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην καταστρεπτική πολιτική του Γ. Παπανδρέου.