ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ -ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Εισήγηση για το έργο της ενώσεως-αυτοκριτική,  επανεκτίμηση των λαθών τους και προτάσεις  .
 Η αξιοπρέπεια  των Ελλήνων τ. Βουλευτών και ο σεβασμός των πολιτών προς αυτούς έχει βάναυσα τρωθεί όχι μόνο από τα μέσα ενημερώσεως, αλλά και από τους  εν ενεργεία βουλευτές που έφτασαν στο κατάντημα να ψηφίσουν ότι οι βουλευτές ανήκουν στην κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο την πλήρη απαξίωσή μας
Συνάδελφοι
Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός των πολιτών προς εκείνους που κράτησαν όρθια την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και την κατέστησαν ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής  κοινότητας, κατακτάται μόνο όταν οι πολίτες δουν ότι  κύριος σκοπός της ενώσεως δεν είναι μόνο η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά κυρίως η διαπίστωση των αιτίων που δημιούργησαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και  οι πολίτες, και  όλοι μαζί να προσπαθήσουμε και με την πείρα μας, να βρούμε τις σωστές λύσεις στα προβλήματα αυτά, απαλλαγμένοι όμως τώρα από κομματικές αντιθέσεις και σκοπιμότητες, επανεξετάζοντας τις τυχόν λανθασμένες εκτιμήσεις και λάθη του παρελθόντος.
Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. της Ενώσεως τ. Βουλευτών έχει σχηματίσει 14 θεματικές επιτροπές στις οποίες μετέχουν τ. βουλευτές και τ. υπουργοί όλων των κομμάτων, που έχουν καταλήξει ομόφωνα σε αξιόλογες προτάσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται και αποστέλλονται στα αρμόδια όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης, για να συμβάλλουμε έστω και    λίγο, στην επίλυσή τους.
Σημειώνω ότι αρκετές από τις προτάσεις αυτές έχουν γίνει ομόφωνα αποδεκτές από τις αντίστοιχες επιτροπές και υποβλήθηκαν στην βουλή και στα πολιτικά κόμματα.
Η επιτροπή  για την στήριξη των κοινοβουλευτικών θεσμών πρότεινε :
1  Την τροποποίηση του συντάγματος ώστε να επιτρέπεται με αυστηρές προδιαγραφές η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αγνοώντας τις αντιδράσεις για δήθεν υποβιβασμό των κρατικών πανεπιστημίων, με στόχο η Ελλάδα αξιοποιώντας την πολιτιστική της κληρονομία, να καταστεί κέντρο παιδείας της ευρύτερης περιοχής για την προσέλκυση ξένων φοιτητών κυρίως από τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου, τα οποία θεωρούν την Ελλάδα κοιτίδα πολιτισμού. Έτσι θα αποφύγουμε την ομαδική μετανάστευση της νεολαίας μας σε ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια αμφιβόλου ποιότητας, γνώσεων και εξαγωγή σημαντικού συναλλάγματος.    
2     Την συμμέτοχη του Λαού στα δρώμενα με το να έχει την δυνατότητα με υπογραφές τουλάχιστον 30.000 ατόμων να υποβάλλει σχέδια νόμου που να συζητούνται στην Βουλή υποχρεωτικώς,  και να παρέχονται επαρκείς αιτιολογίες είτε για την αποδοχή είτε για την απόρριψη των αιτημάτων.
 3   Την θέσπιση διάταξης ότι σε περίπτωση διάλυσης της Βουλής η διάρκεια της επόμενης να είναι όσο το υπόλοιπο της θητείας της προηγούμενης, ώστε να εξασφαλισθεί η τετραετής διάρκεια της Βουλής. Η αντιπολίτευση θα σκεφθεί σοβαρά την παγιωμένη πρόθεσή της για εκλογές και μάλιστα στο μέσον ή στο πέρας της θητείας κάθε κυβέρνησης.
4.        Την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας με δύο τρόπους είτε με τρείς διαδοχικές εκλογές από την  Βουλή  με 200 , 180, και με 151, είτε σε περίπτωση μη εκλογής,, η προσφυγή στον Λαό, με τον κίνδυνο φυσικά της δυαρχίας, που ακριβά έχουμε πληρώσει στο παρελθόν.
       
 Η επιτροπή επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας :
Διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι από της ελάχιστες χώρες που δεν διαθέτει ψηφιακή ταυτότητα.
Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν στην διαδικτυακή σελίδα με την ονομασία GREECE, όλες οι πληροφορίες που απαιτεί ο ξένος επενδυτής ή  τουρίστας προκειμένου  να επισκεφθεί την χώρα μας, όπως τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα της χώρας, τα νοσοκομεία το οδικό δίκτυο, τα ξενοδοχεία κ.λ.π.
Επιπλέον θα παρέχονται πληροφορίες για το  σταθερό φορολογικό σύστημα, για εκτάσεις προς επένδυση που θα είναι έτοιμες με όλες τις άδειες όλων των αρμοδίων υπουργείων, ήτοι  περιβαλλοντικές,  αρχαιολογικές, κ.λ.π., ώστε να μην αντιμετωπίζει ο ξένος επενδυτής  διάφορες προσφυγές κατοίκων ή και αξιωματούχων.
Οι επενδυτές προσελκύονται όταν γνωρίζουν τις θέσεις του πλούσιου ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε μοναδικά και πολύτιμα μεταλλεύματα, όπως περλίτης  βωξίτης, χρυσός κ.λ.π. συνολικής αξίας 2 τρίς ευρώ, όπως αναφέρει το  γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, θέσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής
Υπάρχουν και άλλες καινοτόμες ιδέες για την σωστή λειτουργία της Δημόσιας διοίκησης..
Η επιτροπή  κατά της διαφθοράς και της κοινωνικής αδικίας .
Ι    Για το αδίκημα της φοροδιαφυγής έχει προτείνει προ πολλού την δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών με παράλληλες αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες τέτοιες που να είναι αποτρεπτικές για φοροδιαφυγή, Το αποτέλεσμα θα είναι η εκκίνηση τα πραγματικής ανάπτυξης με την επέκταση ή ίδρυση νέων επιχειρήσεων ενώ θα έχουμε θεαματική αύξηση των εσόδων, όπως θεμελιωμένα αποδεικνύει η  η ΕΛΣΤΑΤ με τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει  ότι η αύξηση των συντελεστών φορολογίας μειώνει τα έσοδα του κράτους. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι παρά τους εξωπραγματικούς συντελεστές, τα έσοδα από αμέσους φόρους των φυσικών προσώπων  είναι μόνο 8,5 δις ευρώ, λόγω της φοροδιαφυγής. Ενώ με αυστηρότατες κυρώσεις κατά των φοροφυγάδων, και δραστική μείωση των συντελεστών με μέσο όρο μόνο 15% και ανώτατο όριο 30% τα φορολογικά έσοδα υπερδιπλασιάζονται.
Ακριβώς όλα τα στοιχεία αυτά τα έχουμε δημοσιοποιήσει με άρθρα μας στην  εφημερίδα ΕΣΤΙΑ τον Σεπτέμβριο του 2014 και στη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αρχές του 2016. Την πρόταση αυτή, σε  συνάντησή μας με τον πρόεδρο της Ν.Δ στο γραφείο του, την  χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα, στην έγγραφο απάντησή του. Ακριβώς την πρόταση αυτή την υιοθέτησε η ΕΣΤΙΑ με πρωτοσέλιδο άρθρο του εκδότη της, στο φύλλο της 29ης Δεκεμβρίου 2016. όλα αυτά τα τα αναλυτικά στοιχεία είναι στην διαθεσή σας.
Δεν ανέφερα τους αριθμούς και υπολογισμούς που καταλήγουν στο συμπέρασμα αυτό, αλλά τα στοιχεία αυτά τα έχω μαζί μου και υπάρχουν στα γραφεία μας για κάθε ενδιαφερόμενο
.
 3.  Για την αυθαίρετη δόμηση εκτός σχεδίου η πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη  με την διαχρονική της  άρνηση επεκτάσεων σχεδίων στις παρυφές των πόλεων και οικισμών, όταν προβλέπεται ραγδαία  αύξηση του πληθυσμού. Είναι φυσικό ο πολίτης πιεζόμενος από τις ανάγκες στεγάσεως του, να αναγκάζεται να προβεί στην αυθαίρετη δόμηση με μεγάλο κόστος και έρχεται η πολιτεία εκ των υστέρων  ως ουραγός, να εγκρίνει σχέδια προσαρμοσμένα στην υπάρχουσα κατάσταση με στενούς δρόμους και ανύπαρκτες υποδομές.
Θα πρέπει λοιπόν η πολιτεία να είναι οδηγός στην δόμηση προβλέποντας και σχεδιάζοντας εγκαίρως τις επεκτάσεις σχεδίων σε περιοχές που στη συνέχεια θα προσφέρονται για ανοικοδόμηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή Θεσσαλονίκης, που από το 1960 μέχρι το 1980 δεν είχε καμιά επέκταση σχεδίου  παρά τον υπερδιπλασιασμό των κατοίκων στο διάστημα αυτό, με το γνωστό αποτέλεσμα οι περισσότεροι δήμοι και κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, να εμφανίζουν τη σημερινή απαράδεκτη αισθητικά και λειτουργικά κατάσταση.
Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να αναφερθώ  στις ενδιαφέρουσες προτάσεις και των άλλων επιτροπών και περιορίσθηκα μόνο στις τρείς πρώτες. Όμως οι προτάσεις των άλλων επιτροπών , υπάρχουν στα γραφεία μας με τα αναλυτικά στοιχεία. ΄ Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που διαθέτουν μισή ώρα κάθε μήνα για να προσφέρουν με την πείρα τους στην προσπάθεια αυτή.